top of page

Vanliga frågor

Vad behöver jag för att sälja min bil?

Det gula registreringsbeviset, samtliga nycklar, servicebok samt eventuella vinterhjul. Lösenoffert vid eventuellt lån.

Vilka bilar köper vi?

Vi köper främst svensksålda bilar som är max 10 år och gått upp till 20 000 mil.

Vad kostar det att sälja min bil?

Tjänsten är kostnadsfri för dig som kund. Vi tar ut en köpavgift av köpande handlare. Efter vi samlat in bud från olika bilhandlare presenterar vi ett inköpspris. Det är det priset du får utbetalt vid accept. Det tillkommer inga extra avgifter. Skulle budet inte vara i nivå med vad du förväntat dig så är tjänsten även då kostnadsfri.

Är jag bunden att sälja min bil?

Nej. Du får ett prisförslag från oss och därefter väljer du själv om du vill sälja bilen eller inte. Tjänsten är kostnadsfri för dig som kund även om du inte väljer att sälja din bil till oss.

Vem löser mitt lån?

Är bilen finansierad så löser vi lånet och betalar ut eventuellt överskott till dig.

Hur går besiktningen till?

Vi kommer till dig och gör en besiktning av bilen för att ha ett bra underlag till våra köpare. Vi tar bilder samt går igenom bilens skick och funktioner.

Hur går ägarbytet till?

När pengarna är på ditt konto sköter vi ägarbytet direkt via trafikverket. Det dröjer tills 18.30 innan det syns i systemen att ägarbytet är gjort.

Behöver jag ha någon kontakt med bilhandlarna?

Nej, Carflip sköter all förhandling och dialog med bilhandlarna. Det är Carflip som köper bilen av dig.

Kan jag besöka er?

Nej, Carflip är en mobil tjänst som kommer till dig. Antingen hem till dig eller till en annan plats som t ex ditt arbete. Vi har ingen kostnadskrävande testanläggning. Vilket ökar vår flexibilitet och vi kan erbjuda ett lägre pris för vår tjänst. Samtidigt som du spar mer tid.

Kan jag få en värdering på min bil innan besiktning?

Många aktörer i denna bransch jobbar med att skicka ut onlinevärderingar. Vi anser dock att man bör göra rätt från början. Bilens skick är avgörande för dess värde. För att bilhandlarna tryggt ska kunna lägga bra bud vill vi leverera ett så komplett underlag som möjligt. En onlinevärdering kan lätt ge en missvisande bild av bilens värde och kan behöva korrigeras markant från det ursprungliga värdet. Vi investerar därför gärna tiden det innebär att besikta bilen för att du som kund ska få ett så bra erbjudande som möjligt.

Frågor och svar: Vanliga frågor
bottom of page